Newsletter č. 40 / 9. 11. 2022

 

Důležité je se z toho nezbláznit

V průběhu prázdnin letošního roku prošel OK KLIENT, potažmo celý OK HOLDING, zásadní změnou vizuální identity. O nové grafické podobě, změnách v rámci OK HOLDING a především o dalším směřování společnosti OK KLIENT jsme se bavili s Radkem Kubišem, místopředsedou představenstva.

 

Kam směřuje finanční poradenství?

Ač je svět financí a finanční trhy jako takové obklopen ze základu čísly a racionální podstatou, asi každý z nás si v hlavě přehrává, jak se v rámci času mění a posouvá oblast, ve které se pohybuje. A dělá si analýzu, jak se bude vyvíjet do budoucna.

 

Česká spořitelna koupí úvěrové portfolio Sberbank

Insolvenční správkyně Sberbank CZ Jiřina Lužová podepsala s Českou spořitelnou smlouvu o smlouvě budoucí na koupi úvěrového portfolia Sberbank CZ v nominální hodnotě 47,1 miliardy korun. Kupní cena činí 41 053 000 000 korun.

 

Lidé si na penzi odkládají stále málo

Zeptali jsme se Tomáše Vaníčka, člena představenstva Česká spořitelna - penzijní společnost (ČSPS), na to, jak se penzijko vyrovnává s aktuálními ekonomickými problémy, na novinky pro finanční poradce nebo jak se nyní daří ČSPS.

 

Inzerce

 

Vybíráme z nového čísla PROFI Poradenství & Finance a ROČENKY

Právě vychází říjnové číslo odborného měsíčníku PROFI Poradenství & Finance, které nabídne mimo jiné čísla ...

 

Hypoindex: Slevové akce končí, sazby opět rostou

Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu po poklesech v září a říjnu opět za poslední měsíc vzrostla, a to o 11 bazických bodů. K 7. listopadu tak průměrná sazba činila 6,31 % p. a.

 

ČNB: 7,00 % potřetí

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním měnověpolitickém zasedání rozhodla o zachování základní úrokové sazby beze změny, tedy na úrovni 7,00 %. Pro toto rozhodnutí hlasovalo pět členů rady, dva naopak preferovali zvýšení repo sazby o 0,75 procentního bodu.

 

V holveru mají technologie zelenou!

S Danielem Bechným, specialistou podpory pojištění společnosti Holver, jsme si povídali nejen o tom, jak se firmě daří v současné době, ale také o aktuální situaci na pojistném trhu a především o trendech v oblasti životního pojištění.

 

Lidé hypotéky splácejí vzorně, s novými ale vyčkávají

Lidí nově čerpajících hypotéku na koupi bytu letos výrazně ubylo. Kdo o ní totiž uvažoval, rozhodnutí odložil a kvůli vysokým úrokovým sazbám vyčkává. Zvyšování sazeb, o jejichž nové úrovni dnes ČNB rozhoduje a současně vydává aktuální prognózu, tak prodeje nových bytů zásadně zpomalilo.

 

Inzerce

 

Fed pokračuje ve zvyšování sazeb

Inflace v USA vykázala třetí měsíc po sobě mírné známky poklesu, avšak stále se dle očekávání mohutně nachází nad 2 % inflačním cílem Fedu, což rozhodně není uspokojivé. Americká centrální banka tak včera již počtvrté za sebou zvýšila úrokové sazby o 75 bazických bodů na rozmezí 3,75 % až 4 % ve snaze snížit poptávku po zboží a službách.

 

Budíček pro ty, kdo rozhodují

S Petrem Dufkem, hlavním ekonomem Banky CREDITAS, jsme si povídali o aktuálních ekonomických problémech, nutných energetických úsporách nebo potřebě alternativních řešení. Říká, že současná inflace by snad mohla konečně zafungovat jako budíček pro ty, kdo rozhodují.

 

Globální trhy – co sledovat v listopadu?

Ekonomika eurozóny vykazuje známky dalšího oslabování a Čína oznámila data, která odhalila složitou cestu k hospodářskému oživení.

 

INFORMAČNÍ SERVIS

Kurz koruny se nám prodraží

Česká národní banka v září vydala na intervencích na podporu koruny 2,6 …

Méně nezaměstnaných i volných míst

Podíl nezaměstnaných osob v říjnu proti září velmi mírně poklesl a po …

Pokles stavební výroby pokračoval

Stavební produkce v září reálně meziročně klesla o 3,7 %. Meziměs …

Průmyslová produkce meziměsíčně stagnovala

Průmyslová produkce v září meziročně reálně vzrostla o 8,3 %. Mezim …

 
 

A 11 s.r.o., IČ 27120805

Redakce:
Jana Chuchvalcová, [email protected]
Petr Fejtek, [email protected]

Inzerce:
Pavel Horský, [email protected]

Tento e-mail byl odeslán na adresu #e-mail#

PRO ODHLÁŠENÍ ODBĚRU KLIKNĚTE NA TENTO ODKAZ >>>