Newsletter č. 43 / 30. 11. 2022

 

O zlevněné nemovitosti začíná být tahanice

Poptávka po vlastním bydlení je vyšší, než by se mohlo na první pohled zdát. Jen domácnosti nemají potřebu platit ceny, které se vezou na cenových bublinách z počátku tohoto roku. Tak by se ve zkratce dalo popsat aktuální dění na českém realitním trhu. Kdo výrazně cukne s cenou, má o poptávku postaráno.

 

Výhled na rok 2023

V letošním roce jsme byli svědky několika otřesů. Dopad událostí, které se odehrály v tomto roce, budeme pociťovat ještě dlouho, i v roce následujícím. Zejména se to týká tragických důsledků války na Ukrajině.

 

21. ročník Mastercard Banka roku zná své vítěze

Hlavní kategorii 21. ročníku Mastercard Banka roku ovládla Komerční banka, ocenění Pojišťovna roku vyhrála Kooperativa. Bankéře roku obhájil generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Tomáš Salomon, Pojišťovákem roku se stal Martin Žáček, generální ředitel finanční skupiny UNIQA v ČR a SR.

 

Inzerce

 

Boj s inflací v evropském kontextu

Pro financování provozu i investic podnikatelé často využívají dluhové financování v podobě bankovních úvěrů. Cena těchto cizích zdrojů v podobě úrokové sazby pak ovlivňuje nákladovost, a tedy i konkurenceschopnost podniku.

 

Na co si dát pozor před uzavřením hypotéky

Pokud plánujete financovat vlastní bydlení hypotékou, je dobré odpovězte si nejdříve na několik důležitých otázek. ...

 

Negativní očekávání firem převažují

První výsledky nálady tuzemských firem i domácností jsme měli k dispozici už minulý týden. Nyní je příležitost podívat se na podrobná data nejenom za celá odvětví, ale i jednotlivé obory.

 

Vybíráme z nového čísla PROFI Poradenství & Finance

Právě vychází listopadové číslo odborného měsíčníku PROFI Poradenství & Finance, které nabídne mimo jiné čísla ...

 

Inzerce

 

Simplea s televizní kampaní

Pojišťovna Simplea se za tři roky na trhu stala významným hráčem v oblasti pojištění. Nabízí unikátní životní pojištění, u kterého garantuje plnění v 99 % případů a do 2 dnů. A aktuálně o sobě dává více vědět.

 

Důvěřujeme stále málo

Důvěra v českou ekonomiku se v listopadu sice mírně zvýšila, meziměsíčně o 0,3 bodu na 90,1 bodu, ale tzv. souhrnný indikátor důvěry předtím klesal pět měsíců v řadě, v říjnu se navíc poprvé od loňského března dostal pod 90 bodů.

 

Penzijko si klienti mění

Počet účastníků doplňkového penzijního spoření, které nahradilo od roku 2013 penzijní připojištění, za tři čtvrtletí vzrostl o 136 000 na 1,603 mil.

 

Inzerce

 

ČNB pod palbou

Se „zaparkováním“ naší repo sazby na 7 % nesouhlasí mnoho ekonomů. Ti nyní získávají silné zastánce, když třeba OECD oproti svým zářijovým projekcím zvýšila prognózy inflace pro rok 2023.

 

Reálné mzdy klesají

Nejprudší propad reálných mezd ze zemí OECD i v naší samostatné historii připraví letos Čechy o 170 miliard korun. Ty budou scházet k udržení loňské životní úrovně podle analýzy společnosti Cyrrus.

 

Ropa na vlnách podivna

Cena ropy Brent klesla i pod 81 dolarů a cena ropy WTI pod 74 dolarů za barel. Spekulace kolem jednání OPEC, ruský pokles těžby (a hlavně prodeje), licitace kolem možného cenového stropu, kdy obchodníci čekají na další podrobnosti o plánu G7 omezit ruskou ropu spolu se sankcemi EU, které mají být spuštěny 5. prosince.

 

INFORMAČNÍ SERVIS

Šíleně drahá záchrana

K záchraně největšího německého dovozce plynu Uniper bude potřeba získa …

Jak vysoký má být strop?

EU podle zdrojů debatuje o cenovém stropu na ruskou ropu mezi 65 a 70 dolary z …

Nezaměstnanost nebude

Pro nadcházející rok plánuje 21 % firem a podnikatelů nabírat další prac …

I reality mohou padnout

Čínská centrální banka údajně nabídne finančním společnostem levné � …

Splátky hypoték už rostou pomaleji než nájmy

Tempo růstu splátek hypoték v letošním třetím čtvrtletí výrazně zpoma …

 
 

A 11 s.r.o., IČ 27120805

Redakce:
Jana Chuchvalcová, [email protected]
Petr Fejtek, [email protected]

Inzerce:
Pavel Horský, [email protected]

Tento e-mail byl odeslán na adresu #e-mail#

PRO ODHLÁŠENÍ ODBĚRU KLIKNĚTE NA TENTO ODKAZ >>>